Miljoonakaupunkina New York jakautuu luonnollisesti useaan alueeseen, joista esittelemme seuraavassa neljä kenties tunnetuinta ja matkailijan kannalta keskeisintä.

 

Queens

Queens on iso hallintoalue, jossa on paljon nähtävyyksiä sekä liike- ja asuinalueita, kuten Long Island City, josta löytyy paljon uusia museoita ja ravintoloita. Queensin rakentaminen aloitettiin vuonna 1909, Queensboron sillan valmistuttua. Silta avasi nopeammat liikenneyhteydet Manhattanin työpaikoille. Queensissä sijaitsevat New Yorkin suurimmat lentokentät, kuten kaikkien tuntema JFK.  Alueella on myös paljon etnisiä naapurustoja, muun muassa Astorian kuuluisa kreikkalaisyhteisö ja Flushingin vilkas aasialaisyhteisö.

 

Brooklyn

Jos Brooklyn olisi oma kaupunkinsa, se olisi Yhdysvaltojen neljänneksi suurin. Brooklyn on todellinen sulatusuuni, sillä siellä asuu rinta rinnan intialaisia, ortodoksijuutalaisia, venäläisiä, italialaisia ja arabeja. Se on tunnelmaltaan omaleimainen, jota monet viihdemaailman suuret tähdet kuten Mel Brooks ja Woody Allen muistelevat synnyinseutuaan lämpimästi ja humoristisesti. New Yorkin tiheimmin asutussa kaupunginosassa rauhalliset viheralueet ja historiallinen arkkitehtuuri yhdistyvät kukoistavaan taiteen kenttään.

Brooklyn Bridge -sillan lähellä sijaitsee hienostunut Brooklyn Heightsin alue sekä kaunis rantakatu Brooklyn Heights Promenade, jolta avautuvat näkymät sataman yli Lower Manhattanille. Kaupungin vanhimpiin ja isoimpiin lukeutuva Brooklyn-museo sekä upeat puutarhat, taidekeskukset, erikoiset pikkuliikkeet ja musiikkitapahtumat löytyvät kävelyetäisyyden päästä Brooklyn Bridge -sillasta.

 

Bronx

Bronx oli aikoinaan vauras esikaupunkialue. Nykyisin siitä on tullut suurkaupunkien rappion symboli. Alueella on kuitenkin edelleen viehättäviä alueita, kuten pohjoispäässä sijaitseva Riverdale ja monia värikkäitä, etnisiä yhteisöjä. Erittäin suuri osa väestöstä on latinalaisamerikkalaista alkuperää. Bronxissa on kaksi päänähtävyyttä: Bronx Zoo ja New York Potanical Garden. Yli 50 vuotta vanha Yankee Stadium on yhä baseballin ystävien suosikkikohde. Etelä-Bronxissa sijaitseva Yankee Stadium toimii arvattavasti New York Yankeesin kotikenttänä.

 

Staten Island

Staten Island ja sen nähtävyydet ovat suhteellisen huonosti tunnettuja, lukuun ottamatta kuuluisaa lauttamatkaa tälle saarelle. Saarella on kukkuloita, järviä, viheralueita, upeita satamamaisemia ja hyvin säilyneitä vanhoja rakennuksia. Saaren yksi suurimmista aarteista on tiibetiläisen taiteen kokoelma, joka on piilossa buddhalaisen temppelin jäljennöksessä. Kaupungin syrjäisin puistoalue, Staten Island Greenbelt, mutkittelee Staten Islandin keski- ja itäosissa. Puisto muodostuu useista vierekkäisistä puistoalueista, joihin kuuluvat High Rock Park ja Willowbrook Park sekä 79 metriä korkea Moses’ Mountain.

 


Kommentit

Alueet — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>