Historia

Chelsea Market sijaitsee New Yorkin Chelsea-naapurustossa ja on yksi kaupungin suosituimmista ostoskeskuksista. Rakennuksen historia juontaa juurensa 1800-luvulle, kun se toimi Nabiskon tehtaana. Tehtaalla valmistettiin keksejä ja muita elintarvikkeita, ja se oli aikanaan yksi maailman suurimmista tehtaista.

Vuonna 1997 Chelsea Market avattiin uudelleen ostoskeskuksena. Paljon alkuperäistä tehdasta on säilynyt, ja se antaa kauppakeskukselle ainutlaatuisen teollisen ilmeen. Useat vanhat tehdashallit on remontoitu tiloiksi, joissa sijaitsee erilaisia kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

Sijainti ja pääsy

Chelsea Market sijaitsee Tenth Avenuen ja West 15th Streetin välissä. Matkaa on vain muutama kortteli High Linen puistoon ja West Villagen vilkkaaseen kaupunginosaan. Kauppakeskus on helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä, ja lähistöllä on useita pysäköintimahdollisuuksia.

Metrolla pääsee lähimmälle asemalle asti, joka on 14th Street – 8th Avenue. Sieltä on vain lyhyt kävelymatka Chelsea Marketille. Lisäksi alueella kulkee useita bussilinjoja, jotka pysähtyvät lähistöllä.

Chelsea Market on avoinna päivittäin aamusta iltaan, joten aukioloaikojen suhteen ei tarvitse huolehtia. Ostoskeskuksessa on myös esteetön pääsy, joten liikkuminen on helppoa ja mukavaa kaikille.

Ravintolat ja kahvilat

Chelsea Market tunnetaan erityisesti monipuolisesta ravintola- ja kahvilatarjonnastaan. Ostoskeskuksessa on yli 40 ravintolaa ja kahvilaa, joissa voi nauttia erilaisista herkuista ja ruokakulttuureista ympäri maailmaa.

Monet ravintoloista ja kahviloista ovat paikallisten suosikkeja. Voit valita perinteisiä ruokia kuten pizzan tai hampurilaisen, tai maistaa jotain eksoottisempaa kuten sushi tai meksikolaista street foodia. Paikan päällä leivotut leivonnaiset ja jäätelöt houkuttelevat makean ystäviä, kun taas kahvittelu aidoissa italialaisissa kahviloissa tarjoaa paikan leppoisaan iltapäivähetkeen.

Ravintoloiden ja kahviloiden tarjonta vaihtelee sesongin ja trendien mukaan, joten jokaisella käynnillä voi löytää jotain uutta ja mielenkiintoista. Monet paikat tarjoavat myös mahdollisuuden ruoan noutamiseen tai toimitukseen, joten voit helposti kokeilla erilaisia makuja myös kotona tai hotellissa.

Chelsea Market ei ole pelkkä ostoskeskus, vaan se on myös viihtyisä kohtaamispaikka ja kulttuurinen keskus. Siellä järjestetään usein tapahtumia kuten konsertteja, kirjailijatilaisuuksia ja ruokafestivaaleja. Ostoskeskuksen tunnelma on rento ja boheemi, ja se houkuttelee niin paikallisia asukkaita kuin turistejakin.

Jos olet matkalla New Yorkiin ja etsit paikkaa, jossa voit viettää päivän ostoksilla, herkutellen ja tunnelmasta nauttien, suuntaa Chelsea Marketille. Tulet varmasti löytämään jotain uutta ja mielenkiintoista tästä ikonisesta ostoskeskuksesta.

Ruokakaupat ja herkut

Chelsea Market on tunnettu monipuolisesta ruokakaupoistaan ja herkuistaan. Alueella sijaitsee useita ruokakauppoja, joista voi ostaa tuoreita elintarvikkeita ja paikallisia herkkuja. Esimerkiksi The Lobster Place tarjoaa tuoreita mereneläviä, kuten hummereita, katkarapuja ja simpukoita. Chelsean leipomo taas leipoo paikan päällä herkullisia leipiä ja leivonnaisia. Jos kaipaat makeaa herkkua, voit poiketa Fat Witch Bakery -leipurin luona, joka tunnetaan herkullisista suklaaleivistään.

Ruokakauppojen lisäksi Chelsea Marketista löytyy myös useita ravintoloita ja kahviloita. Voit nauttia paikan päällä valmistettuja annoksia esimerkiksi meksikolaisessa Los Tacos No. 1 -ravintolassa, italialaisessa Giovanni Rana Pastificionessa tai kalifornialaisessa Green Table -ravintolassa. Marketin sisältä löytyy myös lukuisia kahviloita, joissa voi nauttia kupin tuoretta kahvia tai teetä herkullisen leivonnaisen kera.

Putiikit ja erikoiskaupat

Chelsea Market tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet shoppailuun. Alueella sijaitsee useita putiikkeja ja erikoiskauppoja, jotka tarjoavat laajan valikoiman trendikkäitä vaatteita, asusteita ja sisustustuotteita.

Esimerkiksi Anthropologie on tunnettu ainutlaatuisesta valikoimastaan naisten vaatteita, asusteita ja kodin sisustustuotteita. Myös Story Concept Store on suosittu putiikki, joka tarjoaa vaihtuvan valikoiman erilaisia tuotteita aina uudella teemalla. Tämä putiikki on erityisen suosittu trenditietoisten shoppailijoiden keskuudessa.

Lisäksi Chelsea Marketista löytyy myös joukko pieniä, itsenäisiä putiikkeja, joissa voi tehdä löytöjä. Esimerkiksi Artists & Fleas -putiikista voi ostaa uniikkeja käsintehtyjä koruja, vaatteita ja muita design-tuotteita. Myös Bowery Kitchen tarjoaa laajan valikoiman keittiötarvikkeita ja ruoanlaittovälineitä.

Taide- ja käsityöputiikit

Chelsea Market on myös oivallinen paikka taiteesta ja käsityöstä kiinnostuneille. Alueelta löytyy useita taide- ja käsityöputiikkeja, joista voi ostaa ainutlaatuisia ja uniikkeja tuotteita.

Esimerkiksi Posman Books pitää sisällään laajan valikoiman kirjoja eri aihealueilta, kuten taide, muoti, ruoanlaitto ja valokuvaus. Lisäksi kaupasta voi ostaa kauniita kortteja ja muita paperituotteita. Dainel Wellingtonin putiikissa voi puolestaan ostaa laadukkaita kelloja, jotka ovat tunnettuja minimalistisesta designistaan.

Chelsea Marketista löytyy myös useita pieniä taidegallerioita, joissa voi tutustua paikallisiin taiteilijoihin ja ostaa heidän teoksiaan. Esimerkiksi 20×200-galleriasta voi ostaa edullisia taidevedoksia, jotka soveltuvat mainiosti kotisi koristeluun.

Kirjakaupat ja lehtikioskit

Chelsea Market New Yorkissa on todellinen ostosparatiisi kirjallisuuden ystäville. Siellä sijaitsee muun muassa useita kirjakauppoja, jotka tarjoavat laajan valikoiman kirjoja eri genreistä. Yksi suosituimmista kirjakaupoista on Bookstore, joka tarjoaa uusia ja käytettyjä kirjoja sekä harvinaisuuksia. Täältä voit löytää niin kaunokirjallisuutta, tietokirjoja kuin lastenkirjojakin. Kirjakaupoissa on myös usein mielenkiintoisia lehtikioskeja, joista voi ostaa eri maiden lehtiä ja aikakausilehtiä.

Toinen suosittu kirjakauppa Chelsea Marketissa on 192 Books. Tämä kirjasto-tyylinen kauppa on erikoistunut taidekirjoihin ja tarjoaa valikoiman kauniita ja laadukkaita julkaisuja taiteen eri osa-alueilta. Täältä voit löytää uusia inspiraation lähteitä ja tutustua taiteen maailmaan syvällisemmin.

Chelsea Marketissa on myös erilaisia lehtikioskeja, jotka tarjoavat laajan valikoiman eri maiden päivälehtiä ja aikakauslehtiä. Voit löytää kaikenlaisia lehtiä muotista ja designista ruokaan ja matkailuun. Näissä lehtikioskeissa voit myös tilata lehtiä kotiin toimitettuna tai ostaa sisustustuotteita ja matkamuistoja.

Tapahtumat ja näyttelyt

Chelsea Marketissa järjestetään myös säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, jotka tarjoavat kävijöilleen uusia elämyksiä. Tämä ostoskeskus on suosittu paikka niin musiikkikonserteille, taide- ja valokuvanäyttelyille, tiede- ja historialuentoille kuin ruoka- ja viinitapahtumillekin. Tapahtumat ja näyttelyt ovat usein avoimia kaikille ja tarjoavat mahdollisuuden kokea jotain uutta ja mielenkiintoista.

Esimerkiksi Chelsea Marketin tapahtumatilat ovat usein täynnä erilaisia kokoonpanoja, jotka tarjoavat viihdyttäviä ja opettavaisia ohjelmia kävijöille. Lähellä sijaitsee myös High Line -puisto, jossa järjestetään monenlaisia festivaaleja ja tapahtumia läpi vuoden. Täällä voit nauttia musiikista, tanssista, teatterista ja muusta viihteestä eri musiikkigenrejä suosiville.

Näyttelyt puolestaan tarjoavat tilaisuuden tutustua taiteeseen ja kulttuuriin syvällisemmin. Chelsea Marketin näyttelyissä voit nähdä esimerkiksi valokuvia, maalauksia, veistoksia ja installaatioita. Näyttelyitä järjestetään usein useissa eri tiloissa, joten voit tutustua useisiin eri taiteilijoihin saman matkan aikana.

Muut palvelut ja aktiviteetit

Chelsea Marketissa on myös paljon muita palveluita ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat mielenkiintoisia kokemuksia kaikille kävijöille. Voit esimerkiksi osallistua erilaisille ruokakursseille, joissa opit kokkaamaan haastavia ruokalajeja tai pääset tutustumaan erilaisiin ruokakulttuureihin. Lisäksi voit osallistua viinimaistajaisiin, joissa saat maistaa eri viinien makua ja oppia niiden valmistuksesta.

Chelsea Market tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua ruokakierroksille, joilla voit tutustua alueen parhaisiin ravintoloihin ja maistella erikoisuuksia. Tällaisella kierroksella pääset oppimaan alueen ruokakulttuurista ja paikallisista ruokatrendeistä.

Chelsea Marketista löytyy myös erilaisia kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia maukkaita aterioita tai vain pysähtyä kahville. Voit maistella erilaisia herkkuja ja nauttia rauhallisesta hetkestä ostosten lomassa.

Lisäksi Chelsea Marketissa voi osallistua erilaisille käsitöiden ja taiteen työpajoille, jossa voit oppia uusia taitoja. Tällaisilla työpajoilla voit esimerkiksi opetella tekemään koruja, maalaamaan tai valmistamaan kosmetiikkaa. Työpajat tarjoavat mahdollisuuden luovaan ilmaisuun ja uuden oppimiseen.


Kommentit

Chelsea Market — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>