Times Square

Times Square sijaitsee 42. kadun ja Broadwayn kulmassa. Suurin osa Broadwayn teattereista sijaitsee naapurustoissa 41. kadun ja 53. kadun välillä sekä 6. ja 9. Avenuen välillä.

1960-luvun pahanmaineisesta aukiosta ei ole enää tietoakaan, nyt aukion ovat valloittaneet lähinnä turistit. Kun katselee neonvalaistuja mainoskylttejä ja teatterien markiiseja, joiden lomassa vyöryy lakkaamaton ihmis- ja liikennevirta, tuntuu, että Times Square todella on ”maailman risteyskohta”.

Times Square on loistava paikka tehdä ostoksia, huvitella, syödä tai vain katsella koko maailman kävelevän ohitse. Teattereiden lisäksi musiikkitelevisio MTV:n lasilinnake (1515 Broadway, 44th ja 45th St:n välissä) vetää puoleensa innostuneita teinilaumoja.

Aukiolle kokoontuu yli miljoona ihmistä uudenvuoden aattona seuraamaan, miten Waterfordin kristallipallo putoaa One Times Square-pilvenpiirtäjästä ja aloittaa uuden vuoden. Paperisilppu täyttää silloin ilman ja kaikki tuntuvat suutelevan toisiaan, vaikka New York muuten onkin kaupunki, jossa harva katsoo toistaan silmiin. Tapahtuma välitetään luonnollisesti suorana lähetyksenä ympäri maailman.


Kommentit

Times Square — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>