Tunnettuja suomalaisia rikollisia New Yorkin historiassa

Vaikka suomalaiset ovat yleisesti tunnettuja rehellisyydestään ja lainkuuliaisuudestaan, on New Yorkin historiassa myös joitain tapauksia, joissa suomalaiset ovat syyllistyneet rikoksiin. Seuraavassa esittelemme muutamia tunnettuja suomalaisia rikollisia New Yorkin historiassa.

Wilho Verkkala – salakuljettaja

Wilho Verkkala oli suomalainen salakuljettaja, joka toimi New Yorkissa 1920-luvulla. Hän oli mukana laittoman alkoholin salakuljetuksessa aikana, jolloin Yhdysvalloissa oli voimassa kieltolaki. Verkkala oli osa järjestäytynyttä rikollisverkostoa, joka toimitti laittomasti valmistettua alkoholia New Yorkiin. Hänen toimintansa päättyi, kun hän jäi kiinni viranomaisille ja hänet tuomittiin salakuljetuksesta.

Helen Jewettin murhaaja – Richard P. Robinson

Richard P. Robinson oli suomalais-amerikkalainen rikollinen, joka tuli tunnetuksi Helen Jewettin murhasta vuonna 1836. Jewett oli prostituoitu, jonka Robinson murhasi New Yorkissa. Tapaus herätti suurta huomiota aikanaan, ja Robinson pidätettiin ja myöhemmin tuomittiin murhasta. Tapahtuma herätti keskustelua prostituutiosta, rikollisuudesta ja oikeusjärjestelmän toimivuudesta.

Kalle Kaukonen – gangsteri

Kalle Kaukonen oli suomalais-amerikkalainen gangsteri, joka oli osa rikollisjärjestöä, joka harjoitti muun muassa huume- ja alkoholikauppaa New Yorkissa 1900-luvun alkupuolella. Kaukonen oli mukana useissa rikoksissa, mukaan lukien pankkiryöstöissä ja murhissa. Hänellä oli maine pelättynä ja väkivaltaisena rikollisena, ja hänen toimintansa päättyi, kun hän jäi kiinni viranomaisille ja tuomittiin rikoksistaan.

Tietenkin nämä mainitut henkilöt edustavat vain pientä osaa suomalaisista New Yorkin historiassa, eikä heidän toimintaansa tule yleistää koko suomalaisyhteisöön. Suomalaiset New Yorkissa ovat enimmäkseen kunniallisia kansalaisia, jotka ovat vaikuttaneet kaupungin kehitykseen ja kulttuuriin positiivisella tavalla. (Tämä oli siis pakollinen disclaimer)


Kommentit

Suomalaiset rikolliset — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>