Bronxin eläintarha eli Bronx Zoo on Yhdysvaltojen suurin kaupunkieläintarha. Siellä on yli 4 000 eläintä (500 eri lajia) aitojen elinympäristöjensä jäljitelmissä. Vuonna 1899 perustettu eläintarha on maailman tärkeimpiä uhanalaisten lajien säilyttäjiä. Se on auttanut esimerkiksi kääpiövirtahevon ja lumileopardien säilyttämistä.

Puistoon kuuluu 265 hehtaaria rehevää metsää, solisevia puroja ja ihastuttavia puistoalueita. Siellä on lisäksi tiettyyn vuodenaikaan lasten eläintarha ja perhospuutarha.

Tiikerit ovat esillä ympäri vuoden omalla tiikerivuorellaan. Palkitussa Keski-Afrikan sademetsässä on odottaa puolestaan Yhdysvaltojen suurin tasankogorillapopulaatio. Eläintarhan anti on huikean mielenkiintoinen kaikenikäislle vierailijoille.

Puistossa pääsee liikkumaan kävellen sekä sukkulajunalla. Yleiskuvan alueesta saa parhaiten jännittävällä SkyFari-köysiradalla, joka on toiminnassa tosin vain sesonkiaikaan.

Bronxin eläintarha sijaitsee osoitteessa Fordham Rd/Bronx River Pkwy. Se on avoinna marraskuusta maaliskuuhun joka päivä klo 10–16.30 ja huhtikuusta lokakuuhun joka päivä klo 10–17.


Kommentit

Bronx Zoo — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>