Historia

Queens on yksi New Yorkin viidestä kaupunginosasta ja samalla myös yksi Yhdysvaltojen 62 maakunnasta. Se sijaitsee Long Islandin itäosassa ja sen naapurikaupunginosat ovat Brooklyn, Manhattan ja Bronx. Queensin alueella on aikoinaan asunut amerikkalaisia intiaaneja, mutta eurooppalainen siirtokunta perustettiin alueelle vasta 1600-luvulla. Kaupungin nykyinen nimi tulee kuningatar Katariina Henkilteisen Nimi II:sta, joka oli Englannin kuningatar vuosina 1660-1685.

Queensin historia on monipuolinen ja monikulttuurinen. Ensimmäiset eurooppalaiset siirtolaiset olivat hollantilaisia, jotka perustivat alueelle siirtokunnan nimeltään Nieuw Amsterdam. Vuonna 1664 alue valloitettiin englantilaisten toimesta ja kaupungin nimi vaihdettiin New Yorkiksi. Myöhemmin alueella asui paljon saksalaisia, irlantilaisia ja italialaisia siirtolaisia. Toisen maailmansodan jälkeen Queensista tuli suosittu asuinalue, ja alueelle muutti paljon juutalaisia, kreikkalaisia, kiinalaisia, latinalaisamerikkalaisia, filippiiniläisiä ja muita kansallisuuksia edustavia ihmisiä.

Sijainti ja kulkuyhteydet

Queensin sijainti tekee siitä erittäin tärkeän osan New Yorkin metropolialuetta. Alueella sijaitsee kaksi suurta kansainvälistä lentokenttää, John F. Kennedyn ja LaGuardian lentokentät, jotka ovat vilkkaita liikenteen solmukohtia. Lisäksi Queensin läpi kulkee useita tärkeitä moottoriteitä ja juna- ja metrolinjoja, jotka tarjoavat hyvät kulkuyhteydet muihin kaupunginosiin ja lähikuntiin.

Queensissa on myös useita tunnettuja nähtävyyksiä ja vierailukohteita. Esimerkiksi Flushing Meadows-Corona Park on Queensin suurin puisto ja se sijaitsee ainutlaatuisella alueella nimeltä Meadowlakien talvivaravoimavarasto.. Puistossa sijaitsee myös Unisferen symbolikeskus, joka oli näyttävänä taustana Men in Black -elokuvan lopussa. Lisäksi Queensissa on useita museoita, kuten Queensin taidemuseo ja P.S.1 nykytaiteen keskus.

Kulttuuri ja taide

Queensin monikulttuurisuus näkyy vahvasti alueen elämässä ja kulttuurissa. Alueella asuu yli 2 miljoonaa ihmistä ja he edustavat yli 100 eri kansallisuutta. Queens onkin yksi maailman monikulttuurisimmista alueista, ja se tarjoaa monenlaisia kulttuurisia ja taiteellisia elämyksiä.

Queensissa järjestetään vuosittain useita erilaisia festivaaleja, konsertteja ja tapahtumia, jotka juhlistavat eri kansallisuuksia ja kulttuureita. Esimerkiksi Flushingin kiinalainen uusivuosi -festivaali on yksi kaupungin suurimmista ja värikkäimmistä tapahtumista, jossa esitellään perinteistä kiinalaista kulttuuria ja taidetta. Queensissa on myös lukuisia elokuvateattereita, pieniä teattereita ja ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​kansainvälisiä keittiöitä.

Queensin taideyhteisö on myös vahva ja aktiivinen. Alueella toimii useita taidekouluja, gallerioita ja taideyhdistyksiä, jotka edistävät paikallista taiteen ja kulttuurin kehitystä. Kulttuurisesti merkittävät nähtävyydet, kuten Queensin taidemuseo ja P.S.1 nykytaiteen keskus, tarjoavat näyttelyitä ja tapahtumia taiteen ystäville.

Queensin kaupunginosat ovat osa New Yorkin monimuotoista ja jännittävää kaupunkikulttuuria. Niissä yhdistyvät eri kulttuurit, taiteen muodot ja arkkitehtuuri, mikä tekee Queensista ainutlaatuisen matkakohteen kaikille, jotka haluavat tutustua New Yorkin monimuotoisuuteen ja rikkaaseen historiaan.

Ruokakulttuuri

Queensin ruokakulttuuri on hyvin monimuotoinen ja heijastaa kaupungin monikulttuurista ilmapiiriä. Alueella asuu ihmisiä yli 120 eri maasta, ja tämä monimuotoisuus näkyy myös ruokatarjonnassa. Queensissa voi maistella ruokia eri puolilta maailmaa aitoine makuineen.

Yksi Queensin tunnetuimmista ruokakohteista on Flushingin Chinatown, joka on suurin kiinalaisalue New Yorkissa. Täältä löytyy lukuisia ravintoloita, ruokakojuja ja kauppoja, joissa voi maistella aitoa kiinalaista ruokaa. Dim sum, nuudelit ja hai fin -keitto ovat vain muutamia esimerkkejä herkuista, joita täältä voi löytää.

Lisäksi Queensissa on suuri latinalaisamerikkalaisten yhteisö, mikä näkyy myös ruokakulttuurissa. Astoria on erityisen suosittu alue, jossa voi maistella meksikolaista, kreikkalaista, ja brasilialaista ruokaa. Löytyy myös ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä eteläamerikkalaisia ruokia, kuten arepas ja empada.

Queenissä on myös laaja valikoima Lähi-idän keittiöitä, kuten libanonilaista, irakilaista ja pakistanilaista ruokaa. Jackson Heightsin alueella voi herkutella intialaisilla, nepalilaisilla ja bangladeshilaisilla mausteilla. Alueella järjestetään myös ruokatuole.

Nähtävyydet

Queensissa on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja kulttuurikohteita. Laajenna nähtävyyksiin.

Queensin puistot ja virkistysalueet

Queensissa on myös paljon viheralueita, puistoja ja virkistysalueita, jotka tarjoavat asukkaille ja vierailijoille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Yksi tunnetuimmista puistoista on Flushing Meadows-Corona Park, joka oli kaksi kertaa järjestetty New Yorkin maailmannäyttely. Alueella on myös useita urheilutiloja, kuten tenniskenttiä ja jalkapallokenttiä.

Toinen suosittu puisto Queensissa on Forest Park, joka tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia. Alueella on kävelyreittejä, pyöräilyreittejä ja puiston keskellä sijaitsee golfkenttä. Puisto on erityisen suosittu lintubongareiden keskuudessa, sillä siellä voi havaita erilaisia lintulajeja.

Queensissa on myös useita puutarhoja, jotka tarjoavat kauniita maisemia ja rauhallisen ympäristön rentoutumiseen. Esimerkiksi Queensin kasvitieteellinen puutarha on suosittu kohde luonnonystäville. Puutarhassa voi tutustua erilaisiin kasvimaailmoihin, kuten ruusutarhaan, perenna-alueisiin ja trooppiseen kasvihuoneeseen.

Queensin puistot ja virkistysalueet tarjoavat asukkaille ja vierailijoille mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ja luonnosta. Alueella on paljon erilaisia puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat monipuolisia virkistysmahdollisuuksia kaikenikäisille. Queenseissa on myös useita pelikenttiä, jossa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja, kuten jalkapalloa, koripalloa ja tennistä.

Ostokset ja viihde

Queens on yksi New Yorkin monikulttuurisimmista kaupunginosista, jossa on paljon erilaisia kauppoja ja ostoskeskuksia. Queens Center on yksi alueen suurimmista ostoskeskuksista, jossa on yli 150 erilaista kauppaa ja ravintolaa. Ostoskeskuksessa on myös elokuvateatteri, jossa voi viettää aikaa elokuvaa katsellen. Queens Center sijaitsee Elmhurstissa, ja se on helppo saavuttaa esimerkiksi metrolla.

Toinen suosittu ostospaikka Queensissa on Jackson Heights. Tämä alue on erityisen tunnettu monipuolisesta ruokatarjonnastaan, ja siellä on useita eksoottisia ruokakauppoja ja ravintoloita. Jackson Heightsista löytyy myös laaja valikoima muita kauppoja, kuten vaate- ja muotiliikkeitä. Alueella järjestetään myös säännöllisesti katumarkkinoita ja kulttuuritapahtumia.

Viihteen suhteen Queensissa on tarjolla monia vaihtoehtoja. Citi Field on Queensin alueella sijaitseva baseballstadion, jossa pelaa New York Mets -joukkue. Stadionilla järjestetään säännöllisesti baseball-otteluita, ja sen yhteydessä toimii myös ravintoloita ja muita viihdetiloja. Lisäksi Queensissa on useita elokuvateattereita ja teattereita, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä.

Queensin asuinalueet

Queens on suuri alue, joka koostuu useista erilaisista asuinalueista. Yksi suosituimmista asuinalueista on Astoria, joka tunnetaan erityisesti kulttuurillisesta monimuotoisuudestaan. Astoria on myös suosittu paikka nuorten ammattilaisten keskuudessa, ja alueella on useita baareja ja ravintoloita. Astoriasta on myös hyvät liikenneyhteydet keskustaan.

Toinen suosittu asuinalue Queensissa on Flushing. Flushingissa on suuri aasialainen yhteisö, ja alueelta löytyykin paljon aasialaisia ruokakauppoja ja ravintoloita. Alueella järjestetään myös useita kiinalaisiin perinteisiin liittyviä tapahtumia. Flushingissa sijaitsee myös Flushing Meadows-Corona Park, joka on Queensin suurin puisto.

Queensin kolmas suosittu asuinalue on Forest Hills. Alueella on rauhallinen ja viihtyisä ilmapiiri, ja se on suosittu erityisesti perheiden keskuudessa. Forest Hillsissa on paljon viheralueita ja puistoja, ja alueella järjestetään myös useita kulttuuritapahtumia. Alueen asuinrakennukset ovat usein kerrostaloja, ja asunnot vaihtelevat pienistä yksiöistä suurempiin perheasuntoihin.

Tunnetut Queensissa syntyneet henkilöt

Queens on synnyttänyt useita kuuluisia ja tunnettuja henkilöitä eri taiteen ja viihteen aloilta. yksi tunnetuimmista on ilman muuta näyttelijä ja laulaja Jennifer Lopez, joka on syntynyt The Bronxissa, mutta viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Queensissa. Lopez on saavuttanut suuren suosion sekä musiikin että elokuvien parissa ja hänet tunnetaan monipuolisesta lahjakkuudestaan.

Toinen merkittävä Queensissa syntynyt henkilö on Oscar-palkittu näyttelijä ja ohjaaja Robert De Niro. De Niro on syntynyt Queensissa ja hänellä on vahvat juuret alueella. Hänet tunnetaan erityisesti elokuvistaan, kuten Takaisin tulevaisuuteen ja Apache. De Niro on yksi elokuvamaailman arvostetuimmista näyttelijöistä.

Myös hip hop -musiikin puolella Queensista on noussut useita tunnettuja artisteja. Esimerkiksi rap-artisti ja näyttelijä LL Cool J on syntynyt Queensissa ja hänet tunnetaan mm. hiteistään ”Mama Said Knock You Out” ja ”I Need Love”. Lisäksi rap-duo Mobb Deep, jossa vaikuttivat Havoc ja Prodigy, on Queensin omia kasvatteja.

Kaiken kaikkiaan Queens on monipuolinen ja kulttuurisesti rikas kaupunginosa, jossa on paljon tarjottavaa niin ostosten kuin viihteenkin suhteen. Alueen asuinalueet tarjoavat vaihtoehtoja erilaisiin elämäntilanteisiin, ja Queensista on noussut monia merkittäviä henkilöitä eri taiteen ja viihteen aloilta.


Kommentit

Queens — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>