New York on todellinen suurkaupunki ja sen nähtävyyksien kirjo heijastaa tuota tosiasiaa. Katujen varsilta löytyy pilvenpiirtäjien lisäksi maailmanluokan taidegallerioita, puistoja, urheilustadioneja, eläintarha ja luonnollisesti Ison omenan symboliksi muodostunut Vapaudenpatsas seisoo uljaana pienellä saarekkeellaan kaupungin edeustalla ja odottaa tänäänkin maahan saapuneita, ovatpa he sitten siirtolaisia tai lomailijoita. Huomaa, että arvostettuja museoita on kaupungissa niin runsas määrä, että niistä on kirjoitettu ihan oma pääsivunsa.

New Yorkin kiehtovista kohteista voisi kirjoittaa oman sivuston, niin paljon katseltavaa iso omppu tarjoaa. Olemme tähän yhetyteen kuitenkin koonneet toistaiseksi vain ne nähtävyydet, joita kenenkään New Yorkiin asti matkaavan ei tule jättää katsastamatta, edes muutaman päivän pikapyörähdyksen aikana.

 


Kommentit

Nähtävyydet — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>