Nähtävyydet ovat levittäytyneet laajalle alueelle New Yorkia, joten on hyvä opetella käyttämään myös julkisia kulkuvälineitä, kuten bussia ja metroa. Metro on nopein tapa liikkua paikasta toiseen. Metron reittiverkko on kattava, ja etenkin Queensin, Brooklynin ja Bronxiin pääsee metrolla helposti. Metroaseman lipunmyynnistä tai infopisteestä kannattaa heti alkuun pyytää ilmainen metrokartta.

New Yorkissa ei kannata juurikaan liikkua omalla autolla, sillä liikenne on ruuhkaista ja välillä kaoottistakin. Metro- ja paikallisjunat ovat nopein tapa liikkua etenkin pohjois-etelä-suunnassa, kun taas bussilinjat palvelevat parhaiten itä-länsi-suunnassa. Yhden matkan hinta bussilla tai metrolla on MetroCardilla 2,75 dollaria. MetroCard-matkakortin saa kaikilta metroasemilta ja monista lehtikioskeista. Metroon tarvitaan MetroCard, bussissa käy myös tasaraha.

Kuuluisat keltaiset taksit ovat kohtuullisen hintaisia. Taksin saa lennosta, mutta nekin kärsivät suurkaupungin ruuhkista. Matkusta vain keltaisilla takseilla, joissa on numerokyltti katolla ja hinnat ovella. Taksi on vapaa numerokyltin palaessa. Perusmaksu on 2,5 dollaria, jonka lisäksi veloitetaan 40 senttiä kultakin viidennesmaililta (noin 800 metriä, joka vastaa neljää korttelia) tai jokaiselta minuutilta, jonka taksi seisoo ruuhkassa tai etenee hitaasti ruuhkassa. Ruuhka-aikaan veloitetaan 1 dollaria lisämaksua ja öisin 50 senttiä. Juomarahaksi kuuluu laskea noin 15 % lisää.


Kommentit

Liikkuminen — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>