Yleistä

New York on loistava paikka matkustaa lasten kanssa. Kaupunki tarjoaa lukemattomia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka sopivat kaikenikäisille. Lasten kanssa matkustaessa on kuitenkin tärkeää suunnitella matka hyvin etukäteen ja varata riittävästi aikaa lepoon ja rentoutumiseen. Etenkin pienempien lasten kanssa matkustaessa on hyvä ottaa huomioon päivärytmi ja varata aikaa myös leikkipaikoille ja puistoille.

Matkan suunnittelu

Ennen matkan alkua on tärkeää suunnitella hyvin, mitä haluaa tehdä ja nähdä kaupungissa. New York tarjoaa paljon erilaisia nähtävyyksiä, kuten Central Park, Times Square, Staten Island Ferry ja lukuisat museot. Lasten kanssa reissaavien kannattaa tutustua erityisesti lastenmuseoihin, kuten Brooklyn Children’s Museum ja Children’s Museum of Manhattan, jotka tarjoavat paljon interaktiivisia näyttelyitä ja aktiviteetteja. Matkan suunnittelussa kannattaa myös ottaa huomioon sää ja mahdolliset erikoistapahtumat tai näyttelyt kaupungissa.

Mitä mukaan?

Lasten kanssa matkustettaessa on hyvä varautua erilaisiin tilanteisiin ja ottaa mukaan tarvittavia varusteita ja tarvikkeita. Lasten kannalta tärkeitä ovat esimerkiksi vaunut, turvaistuin, vaatteita ja vaihtovaatteita sekä hyttyskarkotteita. Mukaan kannattaa myös pakata erilaisia aktiviteetteja ja viihdykkeitä, kuten värikyniä, piirustusvihkoja, kirjoja ja elektronisia laitteita. Lisäksi on hyvä ottaa mukaan tarpeeksi juomista ja välipaloja, jotta lapset pysyvät energisinä koko päivän ajan.

Hotellin valinta

Hotellin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti sijaintiin, mukavuuksiin ja lapsiystävällisyyteen. Hyvä vaihtoehto lasten kanssa matkustaessa on valita hotelli, jossa on mahdollisuus saada perhehuone tai lisävuoteita. Lisäksi hotellin tulisi tarjota esimerkiksi lastenallas, lastenaktiviteetteja tai leikkipaikka. Hotellin läheisyydessä olisi hyvä olla myös lapsille sopivia ravintoloita ja kauppoja, jotta arjen tarpeet hoituvat helposti. Kannattaa myös varata aikaa hotellissa rentoutumiseen ja lepoon, jotta lapset jaksavat nauttia matkasta täysillä.Liikkuminen lasten kanssa

Lasten kanssa liikkuminen New Yorkissa on suhteellisen helppoa ja mukavaa, sillä kaupungissa on hyvin kehittynyt joukkoliikenneverkosto. Metrosysteemi on laaja ja kattava, ja se tarjoaa kätevän ja nopean tavan liikkua ympäri kaupunkia lasten kanssa. Metrojen vaunut ovat tilavia ja useimmissa on omat paikat lastenvaunuille. Lisäksi metroasemilla on usein hissejä, mikä helpottaa lastenrattaiden kanssa liikkumista.

Lisäksi New Yorkissa on paljon taksikyytejä tarjoavia yrityksiä, jotka tarjoavat erikoispalveluita lapsiperheille. Näiden yritysten taksit ovat varusteltuja lastenistuimilla ja turvavyöt on suunniteltu sopimaan myös pienemmille matkustajille. Tämä tekee taksikyytien käytöstä helppoa ja turvallista pienten lasten kanssa.

Monet nähtävyydet ja puistot ovat myös hyvin lapsiystävällisiä. Esimerkiksi Central Park tarjoaa lukuisia aktiviteetteja lapsille, kuten leikkipaikkoja, piknik-alueita ja monia muita hauskoja aktiviteetteja. Lisäksi kaupungissa on useita lastenmuseoita, kuten Children’s Museum of Manhattan, jotka tarjoavat opettavaista ja hauskaa tekemistä koko perheelle.

Ruoka ja juoma

New Yorkissa on lukuisia ravintoloita, joissa tarjolla on lapsille sopivia ruokia. Kaupungissa on paljon perheravintoloita, jotka tarjoavat lastenlistan ruoka-annoksineen. Lastenlistat sisältävät yleensä suosittuja ruokia, kuten pastaa, pizzapaloja ja kananugetteja. Lisäksi monissa ravintoloissa on saatavilla myös erikoisruokavalioita noudattaville lapsille sopivia vaihtoehtoja.

Useissa ruokakaupoissa ja marketeissa New Yorkissa on myös hyvin varusteltu lastenruokaosasto. Sieltä löytyy erilaisia vauvojen ruokia, purkkiruokia ja muita terveellisiä välipaloja lapsille. Lisäksi kaupungissa on paljon kahviloita ja leipomoita, joissa on saatavilla erilaisia leivonnaisia ja makeisia, jotka sopivat hyvin myös lasten herkutteluun.

Ravintolat

New Yorkin ravintolatarjonta on hyvin monipuolinen ja sieltä löytyy vaihtoehtoja eri makuun. Kaupungissa on lukuisia erikoisravintoloita, jotka tarjoavat lasten suosikkiruokia. Esimerkiksi monet pizzapaikat ovat erityisesti suunnattu perheille ja niiden ruokalistoilla on laaja valikoima erilaisia pizzavaihtoehtoja.

Lisäksi New Yorkissa on useita ravintoloita, joissa tarjoillaan erilaisia kansainvälisiä ruokia. Lapset voivat tutustua esimerkiksi meksikolaiseen, kiinalaiseen tai italialaiseen ruokaan. Monet näistä ravintoloista tarjoavat myös lastenannoksia tai soveltavat annoksia lasten mieltymyksiä vastaavaksi.

Kokonaisuudessaan New Yorkissa on hyvin paljon lapsiystävällisiä ravintoloita, jotka tarjoavat ruokaa ja juomaa eri ikäisille ja makunystyröitä miellyttäen. Lapsiystävälliset ravintolat voivat tarjota muun muassa lasten leikkipaikkoja tai aktiviteetteja, jotka pitävät lapset viihdytettyinä ruokailun aikana.

Rannalle

New Yorkin valtava rannikkoviiva tarjoaa monia vaihtoehtoja lapsiperheille, jotka etsivät rantapäivää kaupungin vilinästä. Yksi suosituimmista rannoista on Coney Island, joka tarjoaa hiekkarantoja, vesiliukumäkiä ja jännittäviä huvipuistolaitteita. Ranta on myös tunnettu kuuluisasta meripaviljongistaan, jossa järjestetään ilmaiset musiikkiesitykset ja tulishow’t kesäisin. Rockaway Beach Queensissa on toinen suosittu ranta, joka tarjoaa hiekkarantoja, surffausmahdollisuuksia ja rantalentopallokenttiä. Rannoilla on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joista voi ostaa virvokkeita tai nauttia lounasta.

Nähtävyydet lapsille

New Yorkissa on monia nähtävyyksiä, jotka ovat suunnattu erityisesti lapsille. Yksi ikonisimmista nähtävyyksistä on tietysti Central Park, jossa on monia leikkipaikkoja ja nurmikenttiä, joissa lapset voivat juosta ja leikkiä. Central Park Zoo on myös suosittu lasten nähtävyys, jossa voi nähdä eläimiä aivan kaupungin keskellä. Jos haluat oppia lisää dinosauruksista, American Museum of Natural History tarjoaa lapsille mielenkiintoisia näyttelyitä, joissa voi tutustua dinosauruksiin ja muihin fossiileihin.

Toinen suosittu kohde lapsille on The Intrepid Sea, Air & Space Museum, jossa on useita näyttelyitä ja esineitä liittyen meri- ja ilmailuun. Museossa voi kävellä muun muassa lentotukialuksen kannella ja tutustua erilaisiin ilma-aluksiin. Bronxissa sijaitseva Bronx Zoo on myös suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa. Eläintarhassa voi nähdä erilaisia eläimiä, kuten leijonia, kirahveja ja norsuja. Eläintarhan yhteydestä löytyy myös lastenpiha, jossa lapset voivat leikkiä ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin.

Aktiviteetit lapsille

New Yorkissa on tarjolla monia aktiviteetteja, jotka sopivat erityisesti lapsiperheille. Yksi suosituimmista aktiviteeteista on käynti yhdellä kaupungin monista leikkipaikoista, joita on hajautettu ympäri kaupunkia. Leikkipaikoilla on usein kiipeilytelineitä, keinuja ja hiekkalaatikoita, joissa lapset voivat leikkiä ja tutustua uusiin kavereihin.

Toinen suosittu aktiviteetti on pyöräily Central Parkissa. Useilla paikallisilla yrityksillä on vuokrapyöriä tarjolla perheille, ja Central Parkin polkupyörätiet tarjoavat erinomaiset puitteet pyöräilylle ihanassa ympäristössä. Lisäksi kaupungissa on useita sisäleikkipuistoja, kuten Chelsea Piers, jossa on tarjolla erilaisia aktiviteetteja, kuten kiipeilyseinä, jousiammunta ja trampoliinipuisto.

Vesipuistot ovat myös suosittuja aktiviteetteja lapsille New Yorkissa. esimerkiksi Splish Splash Long Islandilla tarjoaa useita vesiliukumäkiä ja vesipuistopelejä, jotka viihdyttävät lapsia koko päivän ajan. Nykyaikaisen tekniikan ystäville Madame Tussauds sijaitsee Times Squarella ja tarjoaa mahdollisuuden ottaa selfien suosikki julkkiksen kanssa.


Kommentit

Lasten kanssa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>