New Yorkin osavaltio Yhdysvalloissa tunnetaan etenkin legendaarisesta New Yorkin kaupungista, mutta se sisältää myös monia muita kiinnostavia ja elinvoimaisia kaupunkeja. Osavaltion väestö jakautuu tasaisesti kaupunkien ja maaseudun välillä, joten jokaiselle matkailijalle löytyy jotain mielenkiintoista koettavaa.

New Yorkin kaupunki on tietysti suosituin matkakohde, jossa voi kokea kaupungin vilinää, tutustua kuuluisiin maamerkkeihin kuten Vapaudenpatsaaseen ja Times Squareen, nauttia maailmanluokan ravintoloista ja tutustua monipuoliseen kulttuurielämään. Kaupunki tarjoaa myös lukuisia taidemuseoita, teattereita ja ostosmahdollisuuksia.

Osavaltion muita mielenkiintoisia kaupunkeja ovat esimerkiksi Buffalo, jossa voi tutustua Niagara Falls -putouksiin, samalla kun nauttii alueen rikkaasta historian tarjonnasta. Rochester puolestaan on tunnettu valokuvauksen ja elokuvateollisuuden keskuksena, ja sieltä löytyykin esimerkiksi kansainvälinen elokuvafestivaali.

Albany, osavaltion pääkaupunki, tarjoaa vierailijoille historiallista arkkitehtuuria ja kulttuuria. Kaupungissa voi tutustua esimerkiksi New Yorkin osavaltionmuseoon, jossa on nähtävillä laaja kokoelma taidetta ja historiaa.

Syracuse on puolestaan tunnettu yliopistokaupunkina, jonka elämänmenoa voi ihastella esimerkiksi kävellessä Erie-järven rannalla tai tutustuessaan kaupungin taide- ja elokuvateattereihin.

New Yorkin osavaltio todella tarjoaa matkailijoille laajan valikoiman kaupunkeja, joissa jokaisessa on oma uniikki viehätyksensä. Olipa matkailijan mielenkiinto sitten suurkaupungin sykkeessä, kulttuurissa tai luonnonihmeissä, New Yorkin osavaltio on varmasti vaikuttava matkakohde.

 • New York: New Yorkin kaupunki on yksi maailman tunnetuimmista ja vilkkaimmista kaupungeista. Siellä sijaitsee muun muassa Vapaudenpatsas, Times Square ja Central Park.
 • Buffalo: Buffalossa sijaitsee useita merkittäviä nähtävyyksiä, kuten Albright-Knox Art Gallery ja Buffalo and Erie County Botanical Gardens. Kaupunki tunnetaan myös Buffalo Wild Wings -ravintolaketjun syntypaikkana.
 • Rochester: Rochestereitä on Yhdysvalloissa useampia, mutta New Yorkin osavaltion Rochester on yksi suurimmista. Se on tunnettu muun muassa kuuluisasta kamerayhtiöstä Kodakista.
 • Yonkers: Yonkers sijaitsee Hudson-joen varrella, aivan New Yorkin kaupungin kupeessa. Kaupungissa on muun muassa Empire City Casino ja Untermyer Gardens, joissa voi nauttia vehreästä ympäristöstä.
 • Syracuse: Syracuse on tunnettu Syracuse University -yliopistostaan ja sen urheilujoukkueista. Kaupungissa sijaitsee myös Destiny USA -ostoskeskus, joka on yksi maailman suurimmista.
 • Albany: Albanyn kaupunki on New Yorkin osavaltion pääkaupunki. Siellä sijaitsee muun muassa New Yorkin osavaltion parlamenttirakennus sekä useita historiallisia rakennuksia.
 • New Rochelle: New Rochelle on kaupunki Hudson-joen varrella. Se tunnetaan erityisesti maailmankuulusta kirjailija T.S. Eliotista, joka asui kaupungissa 20-luvulla.
 • Mount Vernon: Mount Vernon on kaupunki Yhdysvalloissa, New Yorkin osavaltion eteläosassa. Se on tunnettu muun muassa George Washingtonin asuinpaikkana ennen presidentiksi valintaa.
 • Schenectady: Schenectady sijaitsee Mohawk-joen varrella. Kaupungissa on useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Proctors-teatteri ja Central Park Zoo.
 • Utica: Utica on New Yorkin osavaltion keskiosassa sijaitseva kaupunki. Siellä on muun muassa Munson-Williams-Proctor Arts Institute sekä Stanley Theatre, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia.
 • White Plains: White Plains on kaupunki New Yorkin osavaltiossa. Se tunnetaan erityisesti Westchestershire Hall -kartanostaan sekä erilaisista ostosmahdollisuuksistaan.
 • Hempstead: Hempstead sijaitsee Long Islandilla, New Yorkin osavaltiossa. Se on yksi Yhdysvaltojen suurimmista kaupungeista pinta-alaltaan ja tunnetaan erityisesti Hofstra Universitystä.
 • Troy: Troyn kaupunki sijaitsee Hudson-joen varrella. Se on tunnettu erityisesti Rensselaer Polytechnic Instituten yliopistostaan sekä historiallisesta keskustastaan.
 • Binghamton: Binghamton on kaupunki New Yorkin osavaltion eteläosassa. Sen tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat muun muassa Binghamton-koski ja Roberson Museum and Science Center.
 • Freeport: Freeport sijaitsee Long Islandin saarella, New Yorkin osavaltiossa. Kaupunki on kuuluisa etenkin kalastuksesta ja sen satamasta löytyy useita ravintoloita ja kauppoja.
 • Valley Stream: Valley Stream on kaupunki Long Islandilla, Nassau Countyn alueella. Kaupunki tunnetaan muun muassa Valley Stream State Parkista, jossa voi patikoida ja nauttia luonnosta.

New Yorkin osavaltio tarjoaa vierailijoilleen lukuisia upeita kaupunkeja, joista jokainen tarjoaa omanlaisensa elämyksen. Suurkaupungeista löytyy vilinää ja vilskettä, trendikkäitä ravintoloita ja ostoskeskuksia sekä ikonisia maamerkkejä kuten Vapaudenpatsas. Pienemmät kaupungit taas hemmottelevat vierailijoitaan idyllisillä maisemilla, rauhallisella tunnelmalla ja ainutlaatuisella paikalliskulttuurilla.

New Yorkin osavaltion kaupungeista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Aloita matkasi New Yorkin osavaltiossa suurkaupungeista, kuten New York Citystä ja Buffaloista, ja tutustu kaupunkien tarjoamiin nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin. Siirry sitten pienempiin kaupunkeihin, kuten Ithacaan ja Saratoga Springsiin, ja koe osavaltion kaunis luonto ja rento ilmapiiri.

Kaupunkien alasivuilta löydät tietoa kunkin kaupungin parhaista nähtävyyksistä, aktiviteeteista ja ruokapaikoista. Kommentoi sivuilla ja kerro omista kokemuksistasi tai jaa vinkkejä muille matkailijoille. Lisäksi voit jakaa tietoa sosiaalisessa mediassa ja auttaa muita matkailijoita löytämään upeita kohteita New Yorkin osavaltiossa.

Tutustu New Yorkin osavaltion kaupunkeihin ja luo matkaohjelma, joka tarjoaa upeita elämyksiä ja unohtumattomia hetkiä. Lähdetään yhdessä tutkimaan New Yorkin osavaltion kaupunkien monimuotoista tarjontaa!


Kommentit

Kaupungit — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>