Historia

Buffalon kaupungin historia juontaa juurensa 1700-luvulle, jolloin eurooppalaiset siirtolaiset alkoivat asettua alueelle. Alueen ensimmäiset asukkaat olivat irokeesien intiaaniheimoon kuuluvia asukkaita. 1700-luvulla brittiläiset siirtolaiset saapuivat alueelle luoden siirtokuntia, joista yksi oli Buffalo.

1800-luvulla Buffalosta kehittyi nopeasti tärkeä kauppakeskus Eriejärven rannalla. Kaupunki hyötyi Erie-kanavan rakentamisesta, joka mahdollisti kauppatavaroiden kuljettamisen länteen. Buffalossa oli vilkas satama ja kauppaa käytiin erityisesti viljan, puun ja rautateiden avulla.

20. vuosisadalla Buffalo jatkoi kasvuaan teollisuuden keskuksena. Kaupunki tunnettiin erityisesti autoteollisuudestaan, ja alueelle rakennettiin monia tehtaita ja liiketoiminnan keskuksia. Myöhemmin kaupunki kuitenkin koki suuria muutoksia teollisuuden rakennemuutoksen ja taloudellisen taantuman myötä. Monet tehtaat suljettiin ja työpaikat katosivat, mikä aiheutti merkittävää taloudellista laskua kaupungissa.

Sijainti ja ilmasto

Buffalo sijaitsee New Yorkin osavaltiossa, Eriejärven länsirannalla. Se on läntisen New Yorkin tärkein kaupunki ja osa suurempaa Buffalon metropolialuetta. Kaupunki sijaitsee noin 20 kilometriä Kanadan rajalta.

Buffalon ilmasto on tyypillistä Pohjois-Amerikan keskilännen ilmastolle, jossa on selkeät vuodenajat. Talvet ovat kylmiä ja lumisia, kun taas kesät ovat yleensä lämpimiä ja kosteita. Talvisin lämpötilat voivat laskea pakkasen puolelle, kun taas kesät voivat olla hyvin lämpimiä ja kosteita.

Buffalo tunnetaan myös järvivaikutteisesta ilmastostaan. Eriejärvi vaikuttaa kaupungin sääolosuhteisiin, tuoden mukanaan kosteutta ja runsaita lumisateita talvella. Tuloksena on usein suuria lumimääriä ja kylmiä tuulia, jotka voivat vaikuttaa kaupungin elämään ja toimintaan.

Nähtävyydet

Buffalossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Kaupungissa on monia historiallisia rakennuksia ja arkkitehtuurikohteita, jotka kertovat sen rikkaasta menneisyydestä. Esimerkiksi Buffalon cityn ytimessä sijaitseva Art Deco -tyylinen City Hall on näkemisen arvoinen kohde. Se on yksi korkeimmista kaupungintaloista Yhdysvalloissa.

Buffalossa kannattaa myös vierailla Albright-Knox Art Galleryssä, joka on yksi johtavista modernin taiteen museoista Yhdysvalloissa. Museo sisältää laajan kokoelman maalauksia, veistoksia ja muita taide-esineitä. Lisäksi Buffalon luonnontieteellinen museo ja historiamuseo tarjoavat mielenkiintoisen ja opettavaisen katsauksen kaupungin ja alueen historiaan.

Luonnonystävät voivat nauttia Buffalon ympärillä olevasta kauniista luonnosta. Esimerkiksi Delaware Park ja Buffalo Botanical Gardens tarjoavat vehreän keitaan keskellä kaupunkia. Lisäksi Niagaran putoukset, yksi maailman kuuluisimmista luonnonihmeistä, sijaitsevat vain tunnin ajomatkan päässä Buffalosta.

Buffalossa järjestetään myös paljon kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi National Buffalo Wing Festival on erityisen suosittu tapahtuma, jossa tarjotaan erilaisia siipikastikkeita ja ruokaa ympäri maailmaa. Lisäksi Buffalossa on vilkas musiikki- ja teatteriskene, joka tarjoaa monipuolista viihdettä kaikenikäisille.

Kaiken kaikkiaan Buffalo on elinvoimainen kaupunki, jolla on mielenkiintoinen historia ja monipuolinen kulttuuritarjonta. Sen sijainti Eriejärven rannalla ja sen lähellä sijaitsevat Niagaran putoukset tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen niin paikallisille kuin ulkomaalaisillekin.

Kulttuuri ja taide

Buffalo on kaupunki New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa ja se tarjoaa monipuolisia kulttuurin ja taiteen kokemuksia vierailijoilleen. Kaupungin keskusta-alueella sijaitseva Elmwood Village on tunnettu taidegallerioistaan, joissa voi tutustua paikallisten taiteilijoiden teoksiin. Albright-Knox Art Gallery on yksi kaupungin keskeisimmistä taidemuseoista ja se esittelee moderneja ja nykytaiteen teoksia. Museon kokoelmiin kuuluu merkittäviä teoksia kuten Vincent van Goghin, Pablo Picasson ja Andy Warholin maalauksia.

Kulttuuritarjonnan lisäksi Buffalo on myös tunnettu musiikkikulttuuristaan. Kaupungissa järjestetään useita musiikkifestivaaleja ympäri vuoden, joista suosituin on Buffalo RiverWorks -niminen tapahtuma, joka tarjoaa elävää musiikkia eri genreistä. Lisäksi kaupungissa on useita klubitaloja, joissa voi nauttia paikallisten artistien esiintymisistä.

Buffalossa voi myös tutustua kaupungin historiallisiin kohteisiin, kuten Buffalo Museum of Science -museoon, jossa on nähtävillä erilaisia luonnontieteellisiä näyttelyitä. Lisäksi kaupungissa toimii useita teattereita, kuten Shea’s Performing Arts Center ja Kavinoky Theatre, joista voi nauttia esimerkiksi musikaaleista ja draamakappaleista. Buffalo Philharmonic Orchestra tarjoaa klassisen musiikin kokemuksia kaupungin asukkaille ja vierailijoille.

Ravintolat ja ruokakulttuuri

Buffalo on tunnettu erityisesti ruokakulttuuristaan ja kaupungissa voi nauttia monipuolisia gastronomisia elämyksiä. Buffalo wings ovat kaupungin tunnetuin ruokalaji ja niitä voi maistella monissa paikallisissa ravintoloissa. Buffalo wingsit valmistetaan yleensä grillatusta tai uppopaistetusta kanan siivistä, jotka maustetaan tulisella kastikkeella. Toinen paikallinen erikoisuus on beef on weck, joka on leikkelelihaa leivän päällä. Tätä ruokaa voi maistella esimerkiksi Schwabl’s-nimisessä ravintolassa.

Buffalossa on myös tarjolla monia muita kansainvälisiä ruokailuvaihtoehtoja, kuten sushi-ravintoloita ja italialaisia ravintoloita. Lisäksi kaupungin vilkkaat markkinat, kuten Elmwood-Bidwell Farmers Market ja Broadway Market, tarjoavat tuoreita paikallisia tuotteita sekä street food -kojuja, joista voi maistaa erilaisia herkkuja. Buffalon alueella on myös lukuisia viinitarhoja, joissa voi tutustua paikallisiin viineihin ja viinitilojen tarjoamiin ravintoloihin.

Ostosmahdollisuudet

Buffalo tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet, joista löytyy kaikkea vintage-liikkeistä suuriin ostoskeskuksiin. Elmwood Avenue on kaupungin keskeisiä ostoskatuja, jolla voi tutustua moniin pieniin putiikkeihin ja mielenkiintoisiin design-kauppoihin. Kaupungin keskustassa sijaitseva Canalside on suosittu alue, jossa voi kiertää erilaisia markkinoita ja ostoskeskuksia, kuten Seneca One Tower ja HarborCenter.

Lisäksi Buffalo tarjoaa suuria ostoskeskuksia, kuten Walden Galleria ja Boulevard Mall, joissa voi tehdä laajaa ostoskierrosta eri liikkeissä. Näiden ostoskeskusten yhteydessä on myös useita ravintoloita ja viihdetarjontaa, kuten elokuvateattereita ja keilahalleja. Lisäksi kaupungin ulkopuolella sijaitsee Fashion Outlets of Niagara Falls, joka on suuri outlet-ostoskeskus, josta voi tehdä edullisia löytöjä.

Urheilu ja vapaa-aika

Buffalo on tunnettu urheilukaupunki, jossa on lukuisia ammatti- ja amatöörijoukkueita. Kaupungin suosituimpia urheilulajeja ovat jääkiekko, amerikkalainen jalkapallo ja baseball.

Buffalossa toimii NHL-joukkue Buffalo Sabres, joka on perustettu vuonna 1970. Sabres on saavuttanut menestystä NHL:ssä ja sillä on vankka kannattajakunta. Joukkueen kotiareena on KeyBank Center, joka on suosittu paikka käydä katsomassa jääkiekko-otteluita.

Amerikkalaisen jalkapallon ystävät voivat seurata Buffalo Billsin pelejä. Buffalo Bills pelaa NFL:ssä ja sen kotistadion on Highmark Stadium. Joukkueen kotiottelut ovat suuria tapahtumia ja tuovat kaupunkiin paljon tunnelmaa.

Baseballia voi seurata Buffalo Bisonsin otteluissa. Buffalo Bisons on Triple-A tason Minor League -joukkue, joka toimii farmijoukkueena MLB-liigan Toronto Blue Jaysille. Sahlen Field, Bisonsin kotistadion, tarjoaa upean kokemuksen baseballin ystäville.

Urheilun lisäksi Buffalo tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja vapaa-ajan aktiviteetteihin. Kaupungissa on lukuisia puistoja ja viheralueita, joissa voi harrastaa kävelyä, pyöräilyä, piknikkejä ja kuntoilua. Delaware Park ja Buffalo Outer Harbor ovat suosittuja kohteita ulkoilijoille.

Buffalossa on myös useita golfkenttiä, joissa voi pelata golfia. Suosittuja golfkenttiä ovat esimerkiksi Seneca Hickory Stick Golf Course ja Crag Burn Golf Club. Näillä kentillä on hyvät palvelut ja upeat maisemat.

Harrasteliikunnasta kiinnostuneet voivat osallistua kaupungin järjestämiin liikuntatapahtumiin ja -ryhmiin. Buffalo tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille.

Buffalo Wingsin alkuperä

Buffalo Wings on maailmankuulu ruokalaji, joka sai alkunsa Buffalossa. Tarinan mukaan Buffalo Wings keksittiin Anchor Bar -nimisessä ravintolassa vuonna 1964. Ravintolan omistajapariskunta Teressa ja Frank Bellissimo laittoi tarjoilijansa valmistamaan jotain pientä ja nopeaa purtavaa asiakkaille, jotka olivat tulleet syömään myöhään illalla.

Tarjoilija päätti tehdä kanansiipiä ja hän paistoi niitä friteerissä. Hän kuorrutti kanansiivet tulisella kastikkeella, johon sekoitettiin voita ja cayennenpippuria. Kanansiivet saivat paljon kehuja asiakkailta ja niistä tuli nopeasti ravintolan suosituin ruokalaji.

Buffalo Wings levisi Buffalon ulkopuolelle ja siitä tuli suosittu ruoka ympäri Yhdysvaltoja. Nykyään Buffalo Wings on saatavilla monissa ravintoloissa eri puolilla maailmaa. Monet ravintolat tarjoavat erilaisia kastikkeita, joilla kanansiivet voi maustaa.

Buffalo Wings -ruokalajin suosio juontaa juurensa Buffalon vahvaan urheilukulttuuriin. Tarinan mukaan eräs Buffalon urheilutoimittaja tilasi Anchor Barista kanansiipiä ja hän alkoi suositella niitä paikallisissa urheiluravintoloissa. Tämä teki Buffalo Wingsistä suositun ruokalajin niin jääkiekon, amerikkalaisen jalkapallon kuin baseballin faneille.

Vinkkejä matkailijalle

Buffalo on monipuolinen matkakohde, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Matkailijan kannattaa tutustua kaupungin historiallisiin kohteisiin, museoihin ja ravintoloihin.

Buffalossa sijaitsee useita mielenkiintoisia museoita. Albright-Knox Art Gallery on tunnettu modernin taiteen museo, jossa on laaja kokoelma tunnettujen taiteilijoiden teoksia. Buffalo Museum of Science tarjoaa opettavaista ja viihdyttävää tekemistä koko perheelle.

Buffalon historialliset kohteet kertovat kaupungin menneisyydestä. Frank Lloyd Wrightin suunnittelema Darwin D. Martin House Complex on arkkitehtuurinähtävyys, joka esittelee Wrightin tyyliä. Buffalo & Erie County Naval & Military Park on puolestaan sotahistoriallinen museo, jossa on nähtävillä laivaston ja armeijan esineistöä.

Buffalon ruokakulttuuri on monipuolista ja ravintolatarjonta on runsas. Matkailijan kannattaa ehdottomasti maistaa Buffalo Wingsia, joka on kaupungin tunnetuin ruokalaji. Lisäksi Buffalossa voi nauttia herkullisista pizzoista, hampurilaisista ja italialaisista ruuista.

Buffalo on myös hyvä ostoskaupunki, jossa on paljon erilaisia kauppoja ja ostoskeskuksia. Elmwood Village on trendikäs kaupunginosa, jossa on paljon pieniä putiikkeja ja gallerioita. Buffalo Niagara Mall on suuri ostoskeskus, josta voi löytää laajan valikoiman erilaisia tuotteita.

Buffalossa vierailevan kannattaa ehdottomasti osallistua myös kaupungin tapahtumiin ja festivaaleihin. Esimerkiksi National Buffalo Wing Festival ja Buffalo Garden Walk ovat suosittuja tapahtumia, joissa on paljon paikallista ruokaa, musiikkia ja viihdettä.

Buffalo on kaupunki, joka tarjoaa matkailijalle monipuolisen ja nautinnollisen loman. Urheilua, ruokaa, kulttuuria ja ostoksia – Buffalon tarjonta on monipuolinen ja siellä on jotain jokaiseen makuun.


Kommentit

Buffalo — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>