New York on täynnä kiinnostavia ja monipuolisia museoita, joista osa saattaa olla vähemmän tunnettuja suurelle yleisölle. Tässä on kolme vähemmän tunnettua, mutta erittäin kiinnostavaa museota New Yorkissa.

 1. Mmuseumm: Mmuseumm on poikkeuksellinen ja ainutlaatuinen museo, joka sijaitsee pienessä entisessä nostokurkessa Manhattanin TriBeCa-alueella. Museo esittelee epätavallisia ja kiehtovia esineitä ja esityksiä, jotka heijastavat nykypäivän kulttuuria ja yhteiskuntaa. Mmuseumm pyrkii haastamaan perinteisen museokokemuksen ja herättämään keskustelua nykymaailman ilmiöistä.
 2. Morbid Anatomy Museum: Morbid Anatomy Museum sijaitsee Brooklynin Gowanus-alueella ja on omistettu harvinaisille, kummallisille ja hieman synkille aiheille. Museo tarjoaa näyttelyitä, luentoja ja työpajoja, jotka tutkivat kuolemaan, anatomiaan, esoteerisiin aiheisiin ja kulttuurihistoriaan liittyviä teemoja. Se on erityisen suosittu niiden keskuudessa, jotka ovat kiinnostuneita outoudesta ja marginaalisista kulttuureista.
 3. The Museum of the American Gangster: The Museum of the American Gangster sijaitsee New Yorkin East Villagessa ja keskittyy Amerikan rikollishistoriaan. Museo tarjoaa kiehtovan näkökulman järjestäytyneen rikollisuuden maailmaan, erityisesti 1920- ja 1930-lukujen aikaiseen gangsterikulttuuriin. Se esittelee näyttelyitä, valokuvia, esineitä ja tarinoita kuuluisista gangstereista, kuten Al Caponesta ja John Dillingersista.
 4. The Cloisters: The Cloisters sijaitsee New Yorkin pohjoisosassa Fort Tryon Parkissa ja on osa Metropolitan Museum of Art -museota. Se on keskittynyt keskiaikaiseen taiteeseen ja kulttuuriin. Museo itsessään on upea rakennus, joka on suunniteltu näyttämään kuin keskiaikainen luostari. The Cloistersissa voit tutustua keskiaikaisiin taideteoksiin, käsikirjoituksiin, kappeliin ja puutarhoihin.
 5. The Frick Collection: The Frick Collection sijaitsee Manhattanin Upper East Sidella ja on taidekokoelma, joka on koottu teollisuusmagnaatti Henry Clay Frickin toimesta. Museo sijaitsee Frickin entisessä asunnossa, joka on nyt avoinna yleisölle. Kokoelmassa on upeita maalauksia, veistoksia, huonekaluja ja koriste-esineitä eurooppalaisilta mestariteoksilta, kuten Rembrandtilta, Vermeerilta ja Goyalta.
 6. The Museum of the Moving Image: The Museum of the Moving Image sijaitsee Queensin Astoriassa ja on omistettu elokuvan, televisio- ja digitaalisen median historian ja tekniikan esittelylle. Museo tarjoaa laajan kokoelman elokuvateollisuuden esineitä, elokuvanäyttelyitä, interaktiivisia kokemuksia ja koulutusohjelmia. Se on erityisen suosittu elokuvaharrastajien ja media-alan ammattilaisten keskuudessa.
 7. The Studio Museum in Harlem: The Studio Museum in Harlem sijaitsee Harlemissa ja on omistettu afrikkalaisamerikkalaiseen taiteeseen ja kulttuuriin. Museo esittelee laajan kokoelman nykytaidetta, valokuvia, veistoksia ja multimediaesityksiä, jotka edustavat afrikkalaisamerikkalaista taiteilijayhteisöä. The Studio Museum in Harlem järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä, luentoja ja taideohjelmia.
 8. The Tenement Museum: The Tenement Museum sijaitsee Lower East Sidella ja tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen New Yorkin siirtolaisuuden historiaan. Museo sijaitsee historiallisessa tenement-talossa, jossa näytetään autenttisia asuintiloja ja esineitä, jotka kuvaavat eri siirtolaisryhmien elämää ja kokemuksia 1800- ja 1900-luvuilla. Opastetut kierrokset tarjoavat mahdollisuuden tutustua elävästi kaupungin monikulttuuriseen menneisyyteen.
 9. The New York Transit Museum: The New York Transit Museum sijaitsee Brooklynin Downtown Brooklynissa ja on omistettu New Yorkin julkisen liikenteen historian säilyttämiselle ja esittelylle. Museo sijaitsee vanhassa maanalaisessa metroasemassa ja tarjoaa laajan kokoelman historiallisia metro- ja bussikaluston osia, valokuvia, karttoja ja interaktiivisia näyttelyitä. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin liikennejärjestelmän kehitykseen ja merkitykseen.
 10. The Hispanic Society of America: The Hispanic Society of America sijaitsee Manhattanin Upper West Sidella ja on omistettu latinalaisamerikkalaiseen taidetta, kirjallisuutta ja kulttuuria. Museo tarjoaa laajan kokoelman espanjalaisia, portugalilaisia ja latinalaisamerikkalaisia taide-esineitä, veistoksia, maalauksia, käsikirjoituksia ja historiallisia esineitä. Se on merkittävä paikka latinalaisamerikkalaisen taiteen tutkimiseen ja arvostamiseen.
 11. The Museum at Eldridge Street: The Museum at Eldridge Street sijaitsee Manhattanin Lower East Sidella ja on omistettu New Yorkin juutalaisen kulttuurin ja historian esittelylle. Museo sijaitsee Eldridge Streetin synagogassa, joka on yksi kaupungin vanhimmista synagogista. Se tarjoaa näyttelyitä, opastettuja kierroksia ja tapahtumia, jotka kertovat tarinoita juutalaisista siirtolaisista, uskonnollisesta perinnöstä ja yhteisön elämästä.
 12. The Museum of Chinese in America: The Museum of Chinese in America, lyhyemmin MOCA, sijaitsee Manhattanin Chinatownissa. Museo keskittyy kiinalaisen amerikkalaisen historian, taiteen ja kulttuurin esittelyyn. MOCA tarjoaa laajan kokoelman esineitä, valokuvia, dokumentteja ja tarinoita, jotka kertovat kiinalaisen amerikkalaisen yhteisön kokemuksista, perinteistä ja saavutuksista. Se on tärkeä paikka kiinalaisamerikkalaisen identiteetin ja kulttuurin ymmärtämisessä.
 13. The Museum of Mathematics: The Museum of Mathematics, lyhyemmin MoMath, sijaitsee Manhattanin Flatiron Districtillä. Se on maailman ainoa museo, joka on omistettu matematiikalle. MoMath tarjoaa interaktiivisia näyttelyitä, pelejä ja aktiviteetteja, jotka tekevät matematiikan hauskaksi ja helposti lähestyttäväksi. Museo on suunnattu kaikenikäisille ja pyrkii lisäämään matemaattista innostusta ja ymmärrystä.
 14. The Morgan Library & Museum: The Morgan Library & Museum sijaitsee Manhattanin Murray Hillissä ja on omistettu kirjallisuuden, taiteen ja kulttuurin esittelylle. Museo sijaitsee entisessä pankkitalossa, ja siellä on laaja kokoelma harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, taide-esineitä ja historiallisia dokumentteja. Morgan Library & Museum tarjoaa myös näyttelyitä, konsertteja ja luentoja, jotka kattavat monenlaisia aiheita.
 15. The New York City Fire Museum: The New York City Fire Museum sijaitsee Manhattanin SoHo-alueella. Se on omistettu palomiesten ja palokuntien historiaan ja perintöön. Museo esittelee vanhoja paloautoja, palokunnan varusteita, valokuvia ja muuta palokuntaan liittyvää esineistöä. Se tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden oppia palomiesten työstä, paloturvallisuudesta ja New Yorkin palohistoriasta.

Nämä vähemmän tunnetut museot tarjoavat vierailijoilleen ainutlaatuisia näkökulmia eri kulttuureihin, yhteisöihin ja historiallisiin tapahtumiin New Yorkissa. Ne heijastavat kaupungin monimuotoisuutta ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua erilaisiin maailmoihin ja tarinoihin.


Kommentit

15 pientä museota — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>