Historia ja tausta

Carbone on yksi New Yorkin suosituimmista ravintoloista, ja se on saavuttanut mainetta erityisesti italialaisen ruoan ystävien keskuudessa. Ravintola sijaitsee Greenwich Villagessa, lähellä Washington Square Parkia, ja se avattiin vuonna 2013. Ravintolan perustajat, Mario Carbone, Rich Torrisi ja Jeff Zalaznick, olivat jo ennen Carbonea tunnettuja ravintoloitsijoita ja kokkeja New Yorkissa. Heidän aiemmat projektit, kuten Torrisi Italian Specialties ja Parm, olivat myös saaneet paljon kiitosta.

Carbone tarjoaa asiakkailleen autenttisia italialaisia ruokia, jotka perustuvat vanhoihin resepteihin ja perinteiseen ruoanvalmistustekniikkaan. Ravintolan tyyli on vähemmän hienostunut kuin monissa muissa New Yorkin fine dining -paikoissa, ja tunnelma onkin rennompi ja välittömämpi. Asiakkaita palvellaan perinteisten pöytien ääressä, ja tarjoilijoiden pukeutuminen heijastelee 1950-luvun italialaista ravintolatunnelmaa.

Ruoanlaittofilosofia

Ruoanlaittofilosofia Carbonella on yksinkertainen: käytetään laadukkaita raaka-aineita ja tehdään ruokia rakkaudella. Carbone panostaa erityisesti huolellisesti valittuihin italialaisiin ainesosiin, jotka tuodaan suoraan Italiasta. Esimerkiksi tuoreet pastat ja leivät valmistetaan ravintolan omassa leipomossa, ja useimmat raaka-aineet ovat joko paikallisia tai tuoreita.

Ravintolan keittiömestari, Mario Carbone, on tunnettu taitavuudestaan ja intohimoisesta suhtautumisestaan ruoanlaittoon. Hän on koulutettu klassisen ranskalaisen keittiön mestari ja tuo näitä tekniikoita ja vaikutteita italialaisen keittiön maailmaan. Ravintolaan kuuluu myös valtava hiiligrilli, jolla valmistettuja liharuokia on hehkutettu monissa arvosteluissa.

Menu ja ruokalajit

Carbonen ruokalista on monipuolinen ja tarjoaa laajan valikoiman klassisia italialaisia ruokia. Alkuruoista löytyy esimerkiksi tuoreita mereneläviä, kuten ostereita, rapuja ja simpukoita, sekä erilaisia antipastoja ja salaatteja. Pääruoaksi voi valita pastoja, risottoa tai erilaisia liha- ja kalaruokia. Erityisesti ravintolan kuuluisat pastat – kuten linguine vongole tai spaghetti alla carbonara – saavat paljon kiitosta. Ruokailijat voivat myös valita kokonaisen paistetun kanan, pihvin tai vaikkapa hampurilaisen.

Carbone on erityisen tunnettu myös jälkiruoistaan, joista suosituimpia ovat tiramisu, cannoli ja panna cotta. Juomalistoilta löytyy laaja valikoima italialaisia viinejä ja cocktaileja, jotka täydentävät aterian täydellisesti.

Kaiken kaikkiaan Carbone on vakiinnuttanut paikkansa New Yorkin ravintolamaailmassa tarjoamalla asiakkailleen laadukasta italialaista ruokaa ainutlaatuisessa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Ravintola on tullut tunnetuksi sekä herkullisesta ruoastaan että rennosta ja viihtyisästä tunnelmastaan. Carbone on paikka, jonne kannattaa suunnata, kun haluaa nauttia aidosta italialaisesta ruoasta ilman turhia hienouksia.

Suosituimmat ruokalajit

Carbone on italialainen ravintola, joka tunnetaan erityisesti klassisista italialaisista ruokalajeistaan. Monet asiakkaat suosittelevatkin ravintolaa erityisesti sen suosituimpien ruokalajien vuoksi.

Yksi ravintolan suosituimmista annoksista on sen berliinin pihvi eli Veal Parmigiana. Tämä ruokalaji koostuu ohuesta ja mehukkaasta vasikanleikkeestä, joka on leivitetty ja paistettu rapeaksi. Leikkeen päällä on runsas määrä tomaattikastiketta ja herkullista mozzarellajuustoa. Annos tarjoillaan yleensä yhdessä pastan kanssa, joka valitaan erikseen.

Toinen suosittu ruokalaji on ravintolan Spaghetti and Meatballs. Tämä klassinen italialainen pastaruoka koostuu pitkistä spagettinuudeleista ja herkullisista jauhelihapullista. Pastan päällä on tulinen ja mausteinen tomaattikastike, joka tekee annoksesta täyteläisen ja maukkaan. Ravintolassa valmistetut lihapullat ovat meheviä ja täynnä makua.

Kolmas suosittu ruokalaji on ravintolan oma versio Carbonarasta eli Carbone alla Carbonara. Tämä ruokalaji on perinteisen Carbonara-pastan uudistettu versio, jossa on lisätty muutamia omaperäisiä ainesosia. Annos sisältää runsaasti pekonia, kermaista kananmuna-valkosipulikastiketta ja parmesaanijuustoa. Carbonara on erittäin täyteläinen ja herkullinen annos, joka maistuu taivaalliselta.

Tunnelma ja sisustus

Carbone-ravintola sijaitsee New Yorkin sydämessä ja sen tunnelma ja sisustus vievät sinut suoraan takaisin aikaan, jolloin perinteiset italialaiset ravintolat olivat suosittuja. Ravintolan sisustus on retrohenkinen ja siinä on paljon tummia puupintoja, kristallikruunuja ja punaisia verhoja. Tunnelma on lämmin ja kodikas, mikä tekee siitä täydellisen paikan romanttiseen illalliseen tai ystävien tapaamiseen.

Ravintolassa soi usein klassista italialaista musiikkia, joka luo vieläkin enemmän tunnelmaa. Henkilökunta on ystävällistä ja ammattitaitoista, joten asiakkaat tuntevat olonsa tervetulleiksi ja viihtyisäksi. Koko ravintolan ilmapiiri huokuu perinteisiä italialaisia arvoja ja tunnelmaa.

Hinta-laatusuhde

Carbone-ravintola on hintava vaihtoehto, mutta sen ruoan laatu ja maku tekevät siitä ehdottomasti hintansa arvoisen. Ravintolassa käytetään vain tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita, mikä näkyy ruoan maussa ja laadussa. Annokset ovat yleensä runsaita ja niitä on vaikea syödä kokonaan.

Hintojen osalta Carbone-ravintola sijoittuu keskitasoa korkeammalle hintaluokalle. Monet asiakkaat kuitenkin kokevat, että ravintolan ruoan laatu ja maku tekevät siitä silti hintansa arvoisen. Vaikka Carbone onkin hieman kallis, se tarjoaa kuitenkin ainutlaatuisen ja ikimuistoisen ruokaelämyksen.

Ravintolassa on myös mahdollista tilata erityinen chef’s tasting menu, joka sisältää useita eri ruokalajeja ja on suosittu vaihtoehto niille, jotka haluavat kokeilla ravintolan parhaita annoksia. Vaikka tasting menu on hieman hintavampi vaihtoehto, se tarjoaa mahdollisuuden kokea ravintolan monipuolisen ja herkullisen tarjonnan.

Asiakkaiden arviot

Carbone on yksi New Yorkin suosituimmista ravintoloista, ja syystäkin. Asiakkaat ylistävät ravintolan autenttista italialaista ruokaa, tyylikästä sisustusta ja ensiluokkaista palvelua. Ravintolassa on tunnelmaa, joka on kuin suoraan vanhanajan New Yorkista, ja se vie asiakkaat matkalle ajassa taaksepäin.

Monet asiakkaat kehuvat Carbonen ruokalistoilta löytyviä klassisia italialaisia ruokia, kuten pastaa, risottoa ja erilaisia liha- ja kalaruokia. Ravintolalla on myös maine erinomaisesta pizzastaan, joka valmistetaan tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Asiakkaat ovat erityisen ihastuneita siihen, miten ruoat on valmistettu huolellisesti ja rakkaudella, unohtamatta aitoa italialaista makua.

Yksi asiakkaiden suosikkiannoksista on Carbonen kuuluisa Spaghetti alla Carbonara, joka tarjoillaan klassisella tavalla juuston, pekonin ja munakeltuaisen kera. Paikan päällä valmistetut jälkiruoat, kuten tiramisu ja pannacotta, saavat myös asiakkailta kiitosta herkullisuudestaan ja autenttisuudestaan.

Asiakkaiden arviot mainitsevat myös Carbone-ravintolan tyylikkään sisustuksen. Ravintolassa on tunnelmaa, joka saa vieraat tuntemaan olonsa erityiseksi. Vanhanajan tyyliin sisustetuissa huoneissa on taidokkaasti valittuja yksityiskohtia, kuten hienot valaisimet, tyylikkäät pöytäliinat ja tummat puupinnat. Asiakkaat kokevat, että sisustus tukee ruokaelämystä ja luo miellyttävän ympäristön aterioinnille.

Erityistä kiitosta Carbone saa myös ensiluokkaisesta palvelustaan. Asiakkaat mainitsevat henkilökunnan ystävällisyyden, ammattitaidon ja huomaavaisuuden, jotka tekevät ruokailuhetkestä entistäkin nautinnollisemman. Tarjoilijat ovat valmiita auttamaan valitsemaan sopivat annokset ja juomat sekä antamaan suosituksia ruokalistalta. Palvelun laatu ja huomio asiakkaisiin tekevät ravintolakäynnistä ikimuistoisen.

Pöytävaraukset ja käytännön asiat

Carbone on hyvin suosittu ravintola, joten pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen. Ravintolalle voi soittaa tai tehdä varauksen sähköisesti heidän verkkosivuillaan. Varausta tehdessä on hyvä ilmoittaa haluttu päivämäärä, kellonaika ja henkilömäärä. Carbonella on myös mahdollista vuokrata erillisiä tiloja yksityistilaisuuksiin ja juhliin.

Carbone sijaitsee Greenwich Villagessa Manhattanin alueella, joten paikan päälle on helppo päästä julkisilla liikennevälineillä. Lähin metroasema on Houston Street -asema, jonne pääsee useilla metrolinjoilla. Ravintolassa on myös mahdollisuus jättää auto parkkiin läheiseen pysäköintihalliin.

Ravintolan aukioloajat vaihtelevat, joten niitä kannattaa tarkistaa ennen paikalle menoa. Carbone on avoinna sekä lounaalle että illalliselle, ja asiakkaat voivat tulla nauttimaan ruokaa joko aikaisemmin tai myöhemmin päivällä. Carbone on suosittu myös viikonloppuisin, joten paikalle saapuessa voi olla hyvä varautua mahdolliseen odotteluun.

Carbone ja julkkikset

Carbone on pitkään ollut suosittu ravintola myös julkkisten keskuudessa. Monet kuuluisuudet, kuten Beyoncé, Jay-Z, Jennifer Lopez ja Leonardo DiCaprio, ovat vierailleet Carbon


Kommentit

Carbone — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>